Lava House by Martín Dulanto Sangalli in San Antonio, Peru

Project: Lava House
Architects: Martín Dulanto Sangalli
Location:
San Antonio, Peru
Area: 7.018 sf
Year: 2019
Photographs by:
Renzo Rebagliati

Lava House by Martín Dulanto Sangalli

This eco-conscious project harmoniously blends with nature, preserving the terrain’s integrity. It embraces existing terraces, trees, and stones, creating inviting, nature-enhanced living spaces. The ground floor is for parking, a social level boasts a garden and a white block with arched interiors. Hidden passages lead to service areas and an upper bedroom level with panoramic views. The house layout includes parking, a first level with a pool, terrace, kitchen, laundry, dining, living areas, and a guest bathroom. The second level accommodates a master bedroom, two bedrooms, each with their bathrooms and closets.

This project is approached with absolute respect for both the terrain and its surroundings, seeking to have a minimal impact on both.

Regarding the terrain, the house fully adapts to its topography, taking advantage of the existing terracing, maintaining its levels and walls, to which the house is attached, and respecting the existing nature: both the trees and the large stones in the place are fully preserved, making them part of both the architectural project and the landscape proposal. We are talking about a sensitive architecture that understands that, in conjunction with nature, it is enhanced. It relinquishes its protagonism, allowing nature to take it and appropriate it, resulting in warmer and more welcoming environments with greater spatial quality.

The parking is located on the ground floor, at street level. A first flight of stairs leads us to the social level, where the main garden of the house is located and, in close relation to it, a large white block with arches on all three sides that contains the interior social area (living/dining room). From this level, hidden circulations provide access to the service area and, through the spiral staircase, to the upper level where the bedrooms are located. On the upper level, taking advantage of the panoramic view from it, the bedrooms are located.

The house has the following rooms on each floor. Entrance level: parking. First level: pool, terrace and outdoor grill, kitchen, laundry and clothesline, dining room, living room, guest bathroom. Second level: master bedroom with closet and master bathroom, bedroom two with closet and bathroom two, bedroom three with closet and bathroom three.

Martín Dulanto Sangalli

 

Tags: contemporary, exterior, interior, martin dulanto sangalli, modern, Peru, san antonio

Recent posts in Architecture

 
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments