House in Vallée De Joux by Ralph Germann Architects in Le Chenit, Switzerland

Project: House in Vallée De Joux
Architects: Ralph Germann Architects
Location: Le Chenit, Switzerland
Area: 8,611 sq ft (land)
Photographs by: Courtesy of Ralph Germann Architects

House in Vallée De Joux by Ralph Germann Architects

Located just a couple of steps away from Lake Joux in Le Chenit, Switzerland, the House in Vallée De Joux is a project by Ralph Germann Architects
The house itself is protected from the cold climate by a dark, anthracite metallic covering. Each end of the building is set back and covered in larch wood while the windows are long and narrow, letting the homeowners to enjoy the panoramic views of the like as well as detailing the exterior.

From the architects: “Standing on a plot of 800 square meters, a few steps from the Lake Joux’s shores, an anthracite metallic shell shields the interior life of this house from the famous harsh climate. The vernacular use of this ondulated metal sheet inspired the architect.
The fine-cut openings marked by their larch frame hide away its residents while framing the poetic surrounding scenery. Each living space offers its occupant the opportunity to discover or even to contemplate the nature and the lake of this beautiful valley.
Built with local and environmentally friendly materials (“Minergie” Label) that envelope contains a sleek and minimalist interior. White walls and larch are used in a perfect harmony in order to give a calm atmosphere to the place.
On the ground floor, a large piece of furniture in larch spans from the dining room to the living room covering entirely the common wall. Either library or cabinet, this great item is pierced by two large slits and a glass door giving the desired perspective from inside.
The first floor, accessible by two red lacquered staircases rising on each side of the lobby, is separated into two parts. On one side stands the master bedroom with its bathroom, and on the other side accommodations can be offered to family and guests. These two distinct spaces create a pleasant sense of privacy for anyone staying there.”

 

Tags: cold, exterior, House in Vallée De Joux, interior, lake, lakeside, Le Chenit, luxury, nature, Ralph Germann, Switzerland, Vallée De Joux

Author: Fidan Jovanov

 

A young enthusiast with a passion for home decor and architecture, I love writing articles that inspire and guide readers in transforming their spaces into stylish, functional, and beautiful environments.

 

Recent posts in Architecture

 
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments