ALIVE Residence by Sa Ta Na Architects in Bangkok, Thailand

Project: ALIVE Residence
Architects:
Sa Ta Na Architects
Location:
Bangkok, Thailand
Area:
2.551 sf
Year: 2023
Photographs by:
Rungkit Charoenwat

ALIVE Residence by Sa Ta Na Architects

Discover the Nature Haven House, a harmonious fusion of urban living and natural serenity. This home design prioritizes natural light and green spaces, with lush gardens surrounding the house and verdant balcony plants. It adapts effortlessly to changing lifestyles, catering to in-home work setups and future needs.

The central concept revolves around creating a peaceful retreat by turning away from the bustling road. The three-story wooden facade offers privacy while connecting to traditional wooden houses. The planted balcony serves as a pocket garden, filtering light and dust for a serene atmosphere. This design fosters distinct emotions, making it a cherished starting point for urban living.

Combining the balance of city living together with nature. Home design ideas with natural light and breeze. Leaving space around the house for a garden area, including inserting plants on the balcony to create a good atmosphere for living. It is the heart of home design. The design process begins by considering the limited usable space and modification to support the space adjustment to future lifestyle changes. The living space is designed to accommodate any lifestyle. Designing the space to suit growing families involves creating areas for in-home work and responding to work-from-home or changes for the home office setup.

Turning away from the road is the primary concept. in organizing living space. This house was intentionally designed as a relaxation space for people. When opening the door, the primary desire is to disconnect from the mess of the street. It will make that like a space of peace and relaxation when coming home. The building’s appearance is showcased through a three-story structure enveloped in a wooden facade and wooden slats, crafted with the concept of integrating wood. The decorative wood contains aluminum with a wood pattern and artificial wood, obstructing external views for a sense of privacy. This choice also imparts a natural ambiance and connections to traditional wooden houses. On the balcony, planted plants act as a pocket garden, filtering light and dust for a pleasant atmosphere for the residents.

Creating a separation from the road and experiencing nature with a wooden facade is essential in distinct feelings. This concept is key to making the house a residence as a starting point for life and a beginning of inspiration for urban living. It’s designed to be a space that holds good memories and happiness whenever you come home.

Sa Ta Na Architects

 

Tags: Bangkok, green, landscape, luxury, modern, Sa Ta Na Architects, thailand

Author: Fidan Jovanov

Fidan Jovanov
 

A young enthusiast with a passion for home decor and architecture, I love writing articles that inspire and guide readers in transforming their spaces into stylish, functional, and beautiful environments.

 

Recent posts in Architecture

 
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments