STEELFORM by Lopes da Costa in Oliveira de Azemeis, Portugal

Project: STEELFORM
Architects: Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa
Location: Sao Roque, Oliveira de Azemeis, Portugal
Area: 24,756 sf (total)
Photographs by: Ivo Tavares Studio

STEELFORM by Lopes da Costa

The project consists of expanding the existing factory unit to the west and south, with the construction of a new pavilion and an administrative building.

The site’s configuration contributed to the adopted solution, which sought to maximize the area of the industrial nave, leaving the southern part of the site for the administrative area.
This area lies along the new proposed street, giving rise to a curved concrete building, marked by vertical aluminum profiles, which sought to differentiate itself from the industrial volume, highlighting its function as an administrative area.

The east corridor, which covers the industrial nave, connects the administrative area to the existing building.
With a strong plastic component, relating to the mold industry, it sought, by means of its language, to convey a concept of contemporaneity while associating the company’s brand.

-Project description and images provided by Ivo Tavares Studio

 

Tags: architecture, concrete, contemporary, exterior, interior, ivo tavares studio, steelform

Recent posts in Architecture

 
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments