Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

This urban dwelling is located in the heart of Bangkok and surrounded by tall buildings. The best way to provide it with good-quality views and enhance its occupants’ quality of life was to create views of nature from inside. This concept was taken as the starting point for garden planning and planting between functionally divided spaces within this house. These natural views were then enhanced through the integration of “positive” architectural forms and “negative” open spaces. The use of complementary forms and spaces is the core concept within this design.

In additional to nature being created inside. The site takes advantage of its large existing tree and the neighboring alley that serves as an open space. Designed with the tropical climate in mind, the project uses insulated panels, double-skin facades and sun-shading devices to reduce heat transfer throughout the house. For windowless walls exposed to the sun, insulated panels are used in conjunction with imitation wood planks as covers. Openings exposed to sunray have openable perforated aluminum revolving frames as second-layer skins for solar protection. They are also used as privacy screens. The orientation of the house and the use of sun-shading devices allow dwellers to spend time outdoors peacefully in shade.

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Baan Sukothai, Bangkok, Thailand

Project: Baan Sukothai1/1
Location: Bangkok,Thailand
Architect: Suriyon Sirithammapiti, Paripumi Design co.,Ltd

 
 

Tags: , , , , , , , , , ,

Recent posts in Architecture

 

Articles from our friends

 

Post of the Week

 
 
Submit your project
 
 
 
 
 
 
 
Your Amazing Places | The Most Amazing Places in the World
 
 
 
Follow