STV House by Arstudio – Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

Project: STV House
Architects: Arstudio – Arnon Nir Architecture
Location: Tel Aviv, Israel 
Area: 4,090 sq ft
Photographs by: Amit Giron

STV House by Arstudio – Arnon Nir Architecture

Tel Aviv is the home to a project by Israeli firm – Arstudio – Arnon Nir Architecture called the STV House nested within a dense urban environment.
The STV House is a row-house in a dense part Tel Aviv where plot proportions and strict restrictions on neighborhood planning are present. This dictated the design and defined the positioning and proportions of the house which resembles a concrete box clad in wood, but more on that from the architects.

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

The house is a row-house nested within the dense urban fabric of the city. The proportions of the plots and strict restrictions on neighborhood planning defined the positioning and proportions of the house.

Typologically speaking the house is a concrete box with a wood clad country house positioned on top, slightly shifted and cantilevered to the north façade. The shift enlarges the space of the northern bedrooms and provides shading for the ground floor. The vertical circulation is positioned at the core of the house, which divides the programs of the house.

The staircase, the house’s core, is nested between two exposed-concrete walls, while the circulation wraps around the center of the house. The spaces on all floors are defined by the stairs; there is a glass gap at the landings which offers a view from the public to private spaces on the ground floor, therefore the rear garden is visible from the kitchen and family room.

On the first floor the stairs divide between the children’s bedrooms and the master bedroom, providing privacy for all users of the house. The children’s rooms have double height ceilings and galleries which make use of the pitched roof. The house incorporates three materials – wood, slate, and exposed-concrete. These materials repeat themselves throughout the house.

Arstudio – Arnon Nir Architecture

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

STV House by Arstudio   Arnon Nir Architecture in Tel Aviv, Israel

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Recent posts in Architecture

 
 

Post of the Week

 
 
Submit your project
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Your Amazing Places | The Most Amazing Places in the World
 
 
 
Follow