Collector’s House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador

Project: Collector’s House
Architects: CU+AR ESTUDIO
Location: Paute, Ecuador
Area: 5,920 sf
Photographs by: Courtesy of CU+AR ESTUDIO

Collector’s House by CU+AR ESTUDIO

The Collector’s House is a project by CU+AR Estudio in Paute, Ecuador. It is a beautiful, contemporary dwelling that creates almost 6,000 square feet of living spaces.
The primary goal of its design is to channel the stunning landscape that surrounds the site and it does so, magnificently. Additionally, this home features an expansive garage full dedicated classic cars.
Accessible from everywhere is the swimming pool which is located in a central courtyard that is strongly connected to the interior through large glass doors.

Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador

The objective of the project was to create an exemplary modern house, with four rooms, in a site without a significant topography near the Paute River. The house is established in a U shape land, closing in its lateral arms the social area with the intention of leading the views toward the Andean Mountains, which disappear to the west, creating interesting atmospheres inside the home because of the color shades that are presented by the sunset.

One of the fundamental requirements of the project was the creation of a space dedicated to the exposition of classical vehicles and collection artifacts; for this reason, the proposal poses this space as a protagonist of the project, which integrates all house spaces and can be admired from any place of the house.

The volumetric composition presents a series of incisions that articulate different functions of the house, providing natural light to all spaces. Those areas are arranged by a steel constructive system and a modulation of 1.5 m. in all inside sides with structural grids at 6 and 3 meters. These structural grids are in both inside and outside of the house in order to give clarity and arrangement to the different functions of the house and to the volumetric composition that contains it.

The house in general offers a direct dialogue between functionalism and nature, and it is framed in every space of the house. Also, a tree marks a transition between the social area and the space dedicated to/ for the classic cars, this tree located in the heart of the project goes thought the building and integrates both visual and physical to /with the exterior landscape. This means that, in line with the sacred spaces, the house provokes in its atmosphere something spiritual because of peace and tranquility that nature provides, water and light that enter in the house through deep holes, providing several color shades.

The house is for people with free spirit because of its atmosphere, it is its subtlety and eloquence of having arranged strategic windows and holes which frame us the outside and allow us to discover different visuals like postcards that the nature creates along the day.

CU+AR ESTUDIO

Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador

Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador Collectors House by CU+AR ESTUDIO in Paute, Ecuador

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Recent posts in Architecture

 
 

Post of the Week

 
 
Submit your project
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Your Amazing Places | The Most Amazing Places in the World
 
 
 
Follow